10

Devrek Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen Vergi Rekortmenleri Ödül Töreni Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız Sayın TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katılımları ile gerçekleşti.

Devrek TSO Konferans Salonunda gerçekleştirilen programda konuşan Devrek TSO Başkanımız Ertan Civak, ”Odamıza kayıtlı bulunan Devrek ile Gökçebey ilçelerimizde çeşitli iş kollarında faaliyetlerde bulunan ve 2015-2016 Gelir ve kurumlar vergisinde dereceye giren firmalarımızın ödüllendirilmesi için bir araya gelmiş bulunmaktayız. Öncelikle bu ödül törenine bizlerin davetini kırmayarak katılan  TOBB Başkanımız M.Rıfat Hisarcıklıoğlu’na yönetim kurulu ve misafirlerimiz adına teşekkür ediyorum. İlçemiz sınırlarında kurulması planlanan OSB için konuyu sayın başkanımıza aktardık kendisi bu konuda gereken neyse yapılacağının sözünü verdi inşallah yeni OSB hayata geçtiği zaman bölgemizde ciddi anlamda canlılık meydana gelecektir . Civak  ayrıca il bazlı teşvik uygulaması yerine ilçeleri kalkındıracak sektörel bir teşvik sistemi için Hisarcıklıoğlu’ndan destek istedi.

Devrek TSO Meclis Başkanımız İlkin Taşçı’da, ”Sayın başkanımıza ilçemize teşriflerinden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. 2008 yılında yeni hizmet binamızın  açılışında kendileri yanımızdaydı bugünde bu ödül töreninde bizleri yalnız bırakmadı, desteklerini esirgemeyen Sayın TOBB Başkanımız Rıfat Hisarcıklıoğlu’na odamız adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Sayın TOBB Başkanımız Rıfat Hisarcıklıoğlu yaptığı konuşmada, Devrek’in bir sanayi şehri olmasına rağmen Organize Sanayi Bölgesi olmadığını vurgulayarak, OSB için arazi sorununu Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’ye akşam bizzat ileteceğini söyledi.​

Hisarcıklıoğlu, burada yaptığı konuşmada, odaların devrim niteliğinde çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Hisarcıklıoğlu, Devrek için önemli ihtiyaçlardan biri olan Ankara ve İstanbul gibi önemli merkezlere bağlantı sağlayan karayolunu iyileştirme çalışmalarının hala tamamlanamadığını, bunun ulaşım maliyetlerini artırdığını ifade etti.

Devrek’te güzel gelişmelerin de olduğunu söyleyen Hisarcıklıoğlu, “Doğalgaz işi nihayet bitmiş. Devrek için hava kirliliği önemli bir meseleydi, inşallah bu dert bitiyor” dedi.

Devrek TSO’nun çalışmalarıyla gurur duyduğunu ifade eden TOBB Başkanı, Devrek TSO’nun 5 yıldızlı Akredite Oda olduğunu anımsatarak, "Aynı oteller gibi odalarımızın da hizmet kalitesini ölçen yıldızlama sistemi var. Bu yıldızlama sistemi içerisindeyiz. Eskiden biz dahil değildik. Rakiplerimize, iş dünyası olarak rekabet ediyorsak onların temsilcisi konumunda olan odalarımızın da hizmet kalitesi, kendi rakipleriyle yarışır halde olması lazım. Bizler, 'Paris, Berlin, Londra odalarının hizmet kalitesi standardını yakalayacağız. Aynı standartta olacağız. 'Bugün Devrek'teki bir tüccar, sanayici odasından hizmet alırken Paris, Berlin, Londra'dakiyle aynı standartta hizmet alsın.' dedik. Gurur duymanız lazım. Devrek de bugün Paris, Londra ve Berlin ile aynı seviyeye geldi" şeklinde konuştu.